23.9.17

Працюємо за оновленим стандартом освіти.

Верховна Рада 5 вересня ухвалила проект закону про освіту. Відтепер в Україні навчатимуть не за "фабричним" методом, а за компетентнісним.

(http://24tv.ua/ukrayina_tag1119?utm_source=seocopy) 

Нагадаємо, що одним із пріорітетних завдань нової школи є  розвиток практичних компетенцій, демонстрація взаємозв`язку всіх навчальних предметів. А вчителі школи-інтернату "Джерело" вже декілька років працюють за новим стандартом освіти, тому що  віддають перевагу в  розподілі навчального процесу на виконання практичних та лабораторних робіт. 
                
Всі розуміють,що формування понять нерозривно пов'язане з трансформацією знань у практичні вміння та навички.   Саме задля цього  на початку навчального року проводяться лабораторні роботи з фізики  , коли учні  повторюють не тільтки теоретичний матеріал минулого року, а й оновлюють набуті практичні навички. Необхідно при
діляти багато часу для вироблення прак­тичних умінь школярів:
  • вмінню працювати з різними приладами (терезами, динамометром, мікроскопом, компасом тощо);
  • проводити спостереження в природі;
  • використовувати набуті знання в побуті.
                  
               Зазначені вміння — практичні, інтелектуальні й навчальні — фор­муються успішно, якщо оволодіння ними відбувається в комплексі,  при виконанні самостійних лабораторних і практичних робіт. Діяльність учнів у процесі спостереження передбачає відчуття, сприйняття, активне цілеспрямоване мислення. Учні пізнають зовніш­ні ознаки й властивості предметів та явищ, установлюють зв'язки й за­лежності між ними.
 Тож  , якщо розпочинаємо працювати за новою освітньою програмою вже саме сьогодні , то й  незабаром отримаємо  бажані результати .

Комментариев нет:

Отправить комментарий